Logo WIEKA


De VZW WIEKA heeft in samenspraak met de gemeente Kalmthout besloten om op 6 augustus terug de Acht van Heide te organiseren. We volgende die dag alle maatregelen die dan gelden. We kijken ernaar uit om terug een evenement te organiseren voor alle wielrenners en wielerfans!

Lees verder!

Heide koerst!

Online inschrijven is verplicht. Dit kan u verder op deze pagina.

Retrokoers: maximaal 75 deelnemers - Gentlemenkoers: maximaal 100 deelnemers

Inschrijvingen sluiten op 3 augustus. Afmelden kan tot middernacht voor de wedstrijd. (inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort)


Retrokoers

Sommige fietsen zijn ouder dan de bestuurder

Start: 17u45

INSCHRIJVEN

Gentlemenkoers

Een bikkelharde strijd om de title van Heide!

Start: 19u15

INSCHRIJVEN

Sponsors

Deze bedrijven steunen de Acht van Heide
Bekijk ze hier

Retrokoers


Voor de zesde keer op rij organiseren we een retro-koers. Vroeg op de avond moet dit alvast wat leven in de brouwerij brengen en de bezoekers laten terugdenken aan de jaren ’60-’70 of vroeger.

Er wordt een omloop van 1,2 km uitgestippeld (Max-Temmermanlaan/ Heidestatieplein/ Canadezenlaan/Minnedreef/ Max Temmermanlaan) welke 25 maal wordt gereden. Deze wedstrijd moet een sportief en ludiek evenement worden. Om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd is er een reglement opgesteld: Klik hier

De organisatie werkt in overleg met de verschillende sponsors nog een plan uit om ook het retro-gebeuren langsheen de omloop en dan vooral in de aankomstzone te promoten. Wie al eens wil kennismaken met retro-koersen kan een surfen naar retrokoers.nl.

Minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar op de dag van de wedstrijd.

Foto 1
Foto 2

Zesde Grote prijs Cesar Cant Interieur - Gentlemenkoers


De bestaande wedstrijd welke 31 maal ter hoogte van het café-restaurant De Kar werd ingericht verhuist naar het centrum van Heide. Het wordt een wielerwedstrijd voor niet aangesloten renners, een gentlemenkoers in samenwerking met Wielerbond Vlaanderen

  • Start 19u15
  • Omloop: start Max Temmermanlaan (ter hoogte van de Kerk)/ Heidestatieplein/ Bevrijdingslei/ De Pretlaan/Douglaslaan/Doornenlaan/Canadezenlaan/Minnedreef/Max Temmermanlaan (aankomst ter hoogte van de Kerk)
  • Afstand 75 kilometer over 20 ronden (3,750 km per ronde)
  • De wedstrijd wordt gereden op een volledig afgesloten omloop.
  • Inschrijvingen de dag zelf in de tent voor de kerk van Heide, Heidestatieplein, Heide-Kalmthout van 17u tot 18u45. Inschrijving 10 euro. Leden WBV 7 euro.
  • 250 euro aan geldprijzen (eerste 20 renners), klassementspremie van 250 euro (eerste drie renners) en talrijke premien. Er wordt een palm voorzien voor de winnaar. Prijzen worden uitgereikt één uur na de wedstrijd in de tent aan het tapkraam. (indien dit niet kan doorgaan door de maatregelen zal dit gestort worden)
  • Minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar op de dag van de wedstrijd.
Foto 1
Foto 2

Sponsors

Contacteer ons voor de sponsorvoorwaarden!


Koers Partners


Participerende partners


Sterk ondersteunende partners


Ondersteunende partners


Download hier de sponsormap van 2021

Klik hier

Parcours 2021

Klik hier

Download hier de uitslagen van 2021

Retrokoers 17u45 Gentelmenkoers 19u15