Logo WIEKA


Lees hier alles over de Acht van Heide.

Lees verder!

Heide koerst!


Retrokoers

Sommige fietsen zijn ouder dan de bestuurder

Start: 17u45

Uitslag 2017

Gentlemenkoers

Een bikkelharde strijd om de title van Heide!

Start: 19u15

Uitslag 2017

Retromarktje

Een gezellig retromarktje langs het parcours.

Start: 17u00

Sponsors

Deze bedrijven steunen de Acht van Heide
Bekijk ze hier

Tweede Grote prijs Retro City - Retrokoers


Voor de vijfde keer op rij organiseren we een retro-koers. Vroeg op de avond moet dit alvast wat leven in de brouwerij brengen en de bezoekers laten terugdenken aan de jaren ’60-’70 of vroeger.

Er wordt een omloop van 1,2 km uitgestippeld (Max-Temmermanlaan/ Heidestatieplein/ Canadezenlaan/Minnedreef/ Max Temmermanlaan) welke 25 maal wordt gereden. Deze wedstrijd moet een sportief en ludiek evenement worden. Om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd is er een reglement opgesteld: Klik hier

De organisatie werkt in overleg met de verschillende sponsors nog een plan uit om ook het retro-gebeuren langsheen de omloop en dan vooral in de aankomstzone te promoten. Wie al eens wil kennismaken met retro-koersen kan een surfen naar retrokoers.nl.

Minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar op de dag van de wedstrijd.

Foto 1
Foto 2

Vijfde Grote prijs Cesar Cant Interieur - Gentlemenkoers


De bestaande wedstrijd welke 31 maal ter hoogte van het café-restaurant De Kar werd ingericht verhuist naar het centrum van Heide. Het wordt een wielerwedstrijd voor niet aangesloten renners, een gentlemenkoers in samenwerking met Wielerbond Vlaanderen

 • Start 19u15
 • Omloop: start Max Temmermanlaan (ter hoogte van de Kerk)/ Heidestatieplein/ Bevrijdingslei/ De Pretlaan/Douglaslaan/Doornenlaan/Canadezenlaan/Minnedreef/Max Temmermanlaan (aankomst ter hoogte van de Kerk)
 • Afstand 75 kilometer over 20 ronden (3,750 km per ronde)
 • De wedstrijd wordt gereden op een volledig afgesloten omloop.
 • Inschrijvingen de dag zelf in de tent voor de kerk van Heide, Heidestatieplein, Heide-Kalmthout van 17u tot 18u45. Inschrijving 10 euro. Leden WBV 7 euro.
 • 250 euro aan geldprijzen (eerste 20 renners), klassementspremie van 250 euro (eerste vijf renners) en talrijke premien. Er wordt een palm voorzien voor de winnaar. Prijzen worden uitgereikt één uur na de wedstrijd in de tent aan het tapkraam.
 • Minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar op de dag van de wedstrijd.
Foto 1
Foto 2

Retromarktje


Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

 • Op vrijdag 2 augustus 2019 wordt er tussen 17u en 22u een retro-marktje ingericht op de locatie Heide-Kalmthout, Heidestatieplein. Organisator is WIEKA VZW, Putsesteenweg 169, 2920 Kalmthout.
 • Om een plaats toegekend te krijgen op deze markt dien je vooraf ingeschreven te zijn via info@wieka.be, Heidestatiestraat 58/1, 2920 Kalmthout, GSM 0477/22.24.81.
 • De artikelen die op deze markt kunnen uitgestald en verkocht worden zijn beperkt tot: retro-fietsen, retro-wielertruitjes, retro-koersmateriaal of materiaal wat kan gelinkt worden aan de wielersport. Het uitstallen en verkopen van nieuwe materialen of materialen die niets met de wielersport te maken hebben is verboden.
 • Je kan alleen beschikken over de ruimte die wordt toegewezen door de marktleidster. Naam en gegevens zullen na inschrijving bekend worden via een mail die naar u wordt gezonden.
 • Het is verboden om constructies ter verankeren in de grond of voertuigen te parkeren op het terrein van de markt.
 • Voor het opstellen dient uw voertuig op de openbare weg te worden geparkeerd (niet op het grasplein). Nadat alle materiaal is uitgeladen dient de wagen geparkeerd te worden op de parking aan het Station. Het ter plaatse brengen van het materiaal gebeurt enkel tussen 16u30 en 17u15. Nadien wordt de rijbaan afgesloten voor de wielerwedstrijd en is er geen verkeer meer mogelijk. Als de wielerwedstrijd is afgelopen (21u15) kan je uw wagen terug ophalen en kan je alle materialen terug inladen.
 • Iedere deelnemer dient er zorg voor te dragen dat de plaats die werd gebruikt wordt achtergelaten zoals ze eruit zag voordien, eventuele afval dient de standhouder zelf op te ruimen en mee te nemen.
 • De deelname aan de retromarkt is gratis, de marktleider kent de plaats toe.

Sponsors


Koers Partners


Participerende partners


Sterk ondersteunende partners


Ondersteunende partners


Bouckaert - Pelckmans De Boer & Partners Beenhouwerij De Vos Garage Beyers
Monida Oficon De Put 19

Download hier de sponsormap van 2019

Klik hier

Download hier de verkeersmaatregelen

Klik hier

Download hier de uitslagen van 2019

Retrokoers 17u45 Gentelmenkoers 19u15